Beskidt vindue

Få flotte nypudsede vinduer

By PI

juni 2, 2023

Er du træt af, at dine store anstrengelser med at pudse vinduer er både tidskrævende og giver et utilfredsstillende resultat, så kan det være, at du skulle prøve at pudse dem på en anden måde, end du plejer at gøre.

Det er nemlig ikke så svært, som du måske regner med.

Hvis du følger denne lille anvisning, så kan du stille og roligt oparbejde en vis rutine i at pudse vinduer på en måde, som ikke er svær, og som giver et glimrende resultat.

Dette skal du bruge

Inden du går i gang med at pudse vinduer, så skal du sikre dig, at du har de remedier, der skal bruges til opgaven.

Dette er, hvad du får brug for:

  • En spand
  • Husholdningseddike
  • Opvaskemiddel
  • Salmiakspiritus
  • En god vinduesskraber
  • Viskestykker
  • Klude
  • En svamp

Hav det hele klar, inden du går i gang. Hvis dine vinduer er meget snavsede, så er det nødvendigt at skifte vand og klude ind imellem.

Måske skal vinduet vaskes først

Hvis vinduerne er meget snavsede, så er du nødt til at have dem vasket grundigt, inden du begynder at pudse dem. Gør du ikke det, så får du ført snavset videre ud på ruden, og det gør det vanskeligere at få det helt rent.

Brug en halv hætte salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel i det første hold vand, når du skal vaske det. Så kan du være sikker på, at vinduet er helt rent, inden det skal pudses. Skrub godt på de eventuelle pletter, der er på ruden med en klud eller en svamp.

Vask både rammen, vindueskarmen og selve ruden.

Skift vandet efter denne første vask.

Alt efter hvor du bor i landet, kan der være stor forskel på hvor hurtigt vinduer bliver beskidte igen. Bor du f.eks i en større by, og måske meget centralt, så er der en del forurening, som også sætter sig på dine vinduer.

Ja faktisk er det ikke kun hvis du bor i centrum, at det er et problem. Bor du f.eks i Glostrup, så vil du også hurtigt kunne se forureningen på dine ny pudsede vinduer. Prøv f.eks at tage et stykke papir og kør over ruden efter en uges tid. Så vil du hurtigt se hvor meget bilos osv egentlig sviner.

Bor du tæt på kysten, som f.eks i Vedbæk eller en anden kystby, så er det nogle helt andre problemer du bokser med, når du skal pudse vinduer. Og det er salt fra vandet og blæsten der medbringer diverse skidt og snavs.

Så skal ruden pudses

Når den første vask er foretaget, så skal du bruge en spand rent vand med en deciliter eddike til fem liter vand. Eddiken forhindrer kalken i vandet i at lave striber på ruden.

Brug også rene klude.

Start med at vaske ruden. Når det er gjort, skal vandet skrabes af igen. Det gør du med en vinduesskraber. Begynd at skrabe øverst i det ene hjørne, og før skraberen langsomt, men sikkert ned mod det modsatte hjørne forneden. Gør det i en blød kurve, som kører som et stort s.

Stop op undervejs, og tør det overskydende vand af skraberen. Sæt skraberen lidt længere tilbage end, du er nået til, for at undgå striber.

Når du når ned til det modsatte hjørne, er du færdig med at pudse vinduet. Tør straks det overskydende vand op fra vindueskarmen, og beundr resultatet.

Fortsæt med at pudse

Når du har pudset det første vindue, er du klar til at fortsætte med alle dine øvrige vinduer. Med erfaringen kommer både hastigheden og det flottere resultat.

Den vil du langsomt kunne mærke, bliver bedre, efterhånden som du kommer igennem alle vinduerne.

Du kan selvfølgelig ikke forvente, at du får et professionelt resultat efter dit første forsøg. Men med øvelsen kommer håndelaget, og du kan efterhånden opnå en vis erfaring og stolthed over at du klarer vinduespudsningen så flot.

Her kan du se hvordan du skal pudse dine vinduer som en professionel

Puds vinduerne hyppigt

Jo oftere du pudser vinduer, des nemmere er de at få rene. Desuden kan du så nyde synet af dine rene strålende vinduer.

Hvis du sørger for at få dem pudset omtrent en gang om måneden, så vil det være helt perfekt. Og så får du snart oparbejdet en god rutine.

About PI