Rørtilslutning til pillefyr

Hvilket pillefyr skal du vælge?

By PI

september 23, 2023

Det er nok det første spørgsmål, de fleste kommende købere af et pillefyr spørger sig selv om, når de en gang for alle har besluttet sig for at gå væk fra den gamle løsning med oliefyr og investere i et pillefyr i stedet for.

I denne artikel følger en række råd til, hvad nye købere af et pillefyr skal være opmærksomme på, før de endeligt lægger sig fast på, hvilket pillefyr der skal installeres i lige netop deres hjem.

Du kan læse endnu mere om pillefyr og priser her.

Hvad er der råd til at købe

Pillefyr har ry for at være en positiv og effektiv økonomisk investering. De koster ofte ikke særlig meget at sætte op. Og på langt sigt er pillefyret også godt, da det er godt til at omsætte sin energi og dermed spare sine ejere for en tung, tung varmeregning. Men et nyt fyr er alligevel altid en stor investering.

Derfor er det vigtigt at starte med at lægge et budget for det nye fyr – simpelthen se på, hvad der er plads i budgettet til at investere i. Ellers risikerer man at stå tilbage med et fyr af ringere kvalitet, end man som udgangspunkt havde drømt om, da man startede med at diskutere muligheden for at skifte fra oliefyr til pillefyr.

Uforudsete udgifter skal altid undersøges

I dette budget for ens nye fyr er det vigtigt at se på en række områder. Det gælder både forudsete udgifter som for eksempel, hvor meget det koster at få fyret opsat af håndværkere, hvad prisen er for at få fragtet den nye installation til sit hjem.

Og eventuelt gebyr for ekstra rådgivning hos en eller flere fagmænd – både før og efter at fyret bliver sat op. Men det gælder også for de uforudsete udgifter som at få en fagkyndig ud og vedligeholde fyret.

Og ikke mindst hvad det i dagligdagen kommer til at skulle koste at købe brændsel og andre nødvendigheder til sit nye fyr. Når alle disse ting er på plads, er det også meget nemmere at tage stilling til andre vigtige beslutninger. Som for eksempel hvor pillefyret skal placeres henne i hjemmet for at være til mindst mulig gene for en selv og omgivelserne.

Placering af et nyt pillefyr

Et nyt pillefyr skal typisk placeres et sted, hvor man ser det så lidt som muligt. Kassen, som pillefyret er formet som, er ofte ikke til den pyntende side, så derfor kan det være en rigtig god idé at udvælge sig et sted omkring huset, hvor pillefyret bliver set mindst muligt. Nogle ejere har fundet flere alternative og mere pyntelige måder at skjule deres pillefyr på. Ofte er det utrolig nemt.

Men det er nemmest at finde stedet før købet, så man er sikker på, at fyret bliver sat op på det sted, hvor det passer bedst ind – men der er tit flere af den slags steder, end man umiddelbart forestiller sig.

Når man har fundet stedet, er det meget vigtigt, at man drøfter placeringen med en fagmand, da påfyldningen af pillefyret ikke må blive påvirket af, hvor fyret tilfældigvis er blevet placeret henne.

 

About PI