Termostat

Hvorfor investere i et pillefyr?

By PI

marts 26, 2023

Hvorfor er der grund til at gå ud og bruge penge på et pillefyr? Denne artikel giver dig flere bud på, hvorfor et pillefyr kan være en god og varm løsning til lige præcis dit hus. Der er mange grunde til at købe et pillefyr til helårshuset eller til sommerhuset. Derfor har vi valgt at samle nogle af de vigtigste grunde til at en investering er en fin idé.

Vi har udgivet en artikel mere som sætter fokus på pillefyr og alle fordelene ved pillefyr. Den kan du læse her.

Billig at få i huset

Et pillefyr er billigt at anskaffe til huset. Derfor er det en god løsning til familien, der netop har investeret i drømmehuset og alle de renoveringer og nye møbler, sådan en flytning kan kræve. I sådan en situation kan det være rart med en billig løsning, der samtidig er effektiv.

Billigt på langt sigt

Et pillefyr har den helt store fordel, at den også er en god og ret økonomisk løsning på den lange bane. Det er den, fordi pillefyret er effektiv til at omsætte energi og bespare energi. Det betyder, at du og din familie kan bruge pengene på ting, der kan ses og opleves, frem for at fokusere tid og økonomiske ressourcer på at varme huset op.

Miljøet siger tak til dig

Som den heldige ejer af et pillefyr investerer du ikke blot i et varmt hus til dig og din familie – du investerer faktisk også i god samvittighed. Det skyldes, at pillefyr på mange måder er til fordel for miljøet. Blandt andet er pillefyret CO2-neutralt.

Det betyder, at pillefyret i radikal modsætning til andre typer opvarmning både herhjemme i Danmark og i udlandet, ikke udleder den mindste smule CO2. For det andet er pillefyret som sagt supereffektivt, når det kommer til at omsætte energi.

Ud over at ejeren af fyret får en mere behagelig regning på varme, så påvirkes miljøet også i en mere bæredygtig retning til gavn for både en selv og ens medmennesker. Og for det tredje giver pillefyret også mulighed for at kombinere varmeforsyningen med andre bæredygtige metoder.

For eksempel er det muligt at kombinere sit pillefyr til solfangerne på taget. Det gør, at så meget energi som muligt bruges efter de nyeste videnskabelige metoder, der tilsammen gør verden mere bæredygtig.

Mulighed for udskiftning

Med et pillefyr er det ofte muligt at skifte beholderen af piller ud fra en lille til en større. Det er klart en fordel for den nye huskøber eller for køberen, der har besluttet sig for at gå væk fra oliefyr og hen til pillefyret.

Hvis størrelsen på fyret ikke viser sig at være tilpas stor til huset – da dette af og til kan være vanskeligt at forudse, før det bliver afprøvet i praksis – kan den således altid skiftes ud til en mere passende størrelse, der er stor nok til at give varme til hele huset.

Det eneste, man som ny ejer af et pillefyr skal være opmærksom på, er, at få fyldt sit pillefyr op med jævne mellemrum.

Hvor ofte fyret skal fyldes op afhænger ofte af pillefyrets kvalitet. Men et pillefyr af god kvalitet har ikke behov for at blive skiftet specielt tit. Dog er det vigtigt at huske udskiftningen, når tiden så er til det – ellers holdes fyret ikke vedlige, og det kan påvirke dets videre funktion i fremtiden.

 

About PI