Pift indretningen op

By Jens

september 23, 2023

Spejle er noget man finder i alle hjem og i nogen hjem er der flere spejle end i andre hjem. Spejle er et redskab som er livsnødvendigt for mange af os. Det er noget stort set alle mennesker bruger hver dag, og flere gange om dagen. Det er noget vi bruger bådemorgen og aften, og flere gange løbet i dagen. Et redskab vi kontinuerligt anvender, for at føle os bedre tilpas. 

I gamle dage havde man ikke spejle, men som årene er gået og vores forfængelig er steget, er efterspørgslen af spejle i en danskers hjem livsnødvendigt. Og det gælder både hos kvinder og mænd. Nogle er så sandt besatte af det, nok mest kvinder, som har et lillemakeupspejl i tasken, som skal bruges til at tjekke makeuppen flere gange dagligt, og tænderne efter der er indtaget mad. 

Der er stigende interesse for spejle i danskerne hjem, og mange hænger spejle op, som hvis det var malerier. Og det er der flere grunde til. En af grundene er, at spejle, især runde spejle, som kan hænges op på væggen er blevet populære. Spejlet givet en følelse af at rummet er større end det nødvendigvis er, og så er vi i dagens danmark også bare blevet mere selvglade en hidtil, da vi elsker at se på os selv. Vi føler at det er en nødvendighed at tjekke hvordan håret, makeuppen og ikke minde tøjet sidder. 

Spejle gør selv et lille rum stort

Det er ikke nogen hemmelighed at spejle giver en følelse af uendelighed, og at noget går igen og igen. Derfor er tricket, hvis du har et lille rum, som du gerne vil give følelsen af at synes større end det er,  at hænge et spejl op på væggen. Jo større spejl jo bedre. Dette kunne være et såkaldt figurspejl, som går fra gulvet af væggen til loftet. Spejle er også en nødvendighed i et soveværelse, eller hvis man er så heldig at have et walk-in-closet. Kvinder er nok mest forfængelige til at bruge spejle end mænd er. 

Forskellige spejle til forskellige rum

Du kan få spejle i alverdens forskellige former, farver og designs, så det er nemt for dig at finde lige netop det spejl som du synes passer ind i de forskellige rum, uden at der synes at være for mange spejle i huset. Det kan være spejle lige fra de sædvanlige vægspejle på badeværelset. Figursplejet som man oplagt kan stille i entreen, så man lige kan tjekke om tøjet sidder som det skal, inden man skal ud ad døren. Det lille diskrete bordspejl på natbordet, som giver mere dybde og elegance ved siden af væggeuret. 

About Jens