Termometer

Vil du gerne mindske dit varmeforbrug? Få et pillefyr

By PI

september 23, 2023

Oliepriserne stiger og stiger, så det bliver hele tiden dyrere at opvarme sin bolig, eksempelvis med et almindeligt oliefyr. Udskifter du dit gamle oliefyr med et pillefyr, er der mange penge at spare. Læs her og bliv meget klogere på, hvad et pillefyr er, og hvilke fordele der følger med sådan et.

Pillefyr – CO2-neutralt og selvrensende

Der er sket en stor udvikling inden for opvarmning med brændsel, og i dag findes der rigtig mange gode muligheder på markedet. Et pillefyr kaldes også tit et træpillefyr, og som dette navn angiver, er det altså et fyr, som bruger træpiller til opvarmningen.

Disse træpiller er lavet af savsmuld og træspåner, som er blevet presset sammen, hvilket betyder, at pillefyret er en CO2-neutral varmekilde. Dette skyldes, at træet, igennem dets levetid, har optaget en lige så stor andel af CO2 fra den omgivende luft, som der frigives, når træpillerne forbrændes. Derfor kan du altså fyre med god samvittighed og samtidig slippe for at betale CO2-afgift.

Et pillefyr er selvrensende og supereffektivt, og der er garanti for, at det bliver meget sjovere at fyre, hvis du udskifter dit gamle fyr med sådan et. Med et pillefyr får du nemlig ikke bare en billig varmekilde, men også en miljøvenlig en af slagsen.

Formindsk din varmeregning markant

Der følger altså flere fordele ved at vælge et pillefyr som varmekilde. Det er ikke bare en økonomisk fordel for dig, det er også en fordel for miljøet. Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge et pillefyr.

Det er ikke unormalt at spare op til 65% af varmeregningen ved at opvarme sin bolig med et pillefyr, hvilket altså er en markant besparelse, som i den grad vil kunne mærkes på dit samlede varmeforbrug. Så hvis du vil spare penge, kan det altså virkelig godt betale sig at overveje, om det gamle fyr måske skal udskiftes med et pillefyr.

Du får, hvad du betaler for

Har du besluttet dig for at købe et pillefyr, men kan du ikke helt finde ud af, hvilket et der passer til din bolig, så skal du som hovedregel huske på, at du får, hvad du betaler for. På den måde hænger pris og kvalitet altså sammen, og det kan derfor være en god idé at give lidt ekstra penge for sit pillefyr.

Det er tilmed en god idé at gå efter kedler, som har A-mærkede pumper, og derudover kan det, som med alt andet, selvfølgelig godt betale sig at holde øje med tilbud. På den måde kan der nemlig være mange penge at spare. Overvejer du at købe et brugt pillefyr, så vær opmærksom på, at der fra januar 2013 kom nogle nye EU-krav, som fyret skal overholde.

Lad eksperter klare installationen

Selvom langt de fleste pillefyr bliver leveret færdigsamlet, har gode vejledninger og faktisk er ret nemme at sætte op, så er det alligevel en god idé at få eksperthjælp. Det kræver nemlig en del baggrundsviden at få et pillefyr rigtigt installeret.

 

About PI